Alternatieven voor de auto

autobezit verleden tijd

Een auto, veel Nederlanders bezitten er een. Enerzijds erg fijn. Een auto geeft je namelijk veel vrijheid. Natuurlijk bestaat het openbaar vervoer ook, maar dit is eigenlijk niet met elkaar te vergelijken. Het openbaar vervoer zorgt er namelijk eigenlijk bijna altijd voor dat je vrijheid beperkt is. Bijvoorbeeld in het geval van vertraging of wanneer de plek van jouw bestemming niet te bereiken is met het openbaar vervoer. 

Bezit jij ook een auto maar gebruik je deze niet zo vaak? Dan is het zonde om deze op de stoep te hebben staan. Ook wanneer je jouw auto niet gebruikt, betaal je hier namelijk voor. Denk bijvoorbeeld maar aan de maandelijks verzekering en de wegenbelasting voor jouw auto. De kosten hiervoor lopen al gauw op. Is het niet erg zonde om te betalen voor iets waar je geen gebruik van maakt? We snappen dat je niet zomaar je auto de deur uit doet. Daarom hopen we je met deze blog te inspireren. We sommen enkele alternatieven voor de auto op. Heb je zelf nog een goede tip? Deel deze dan gerust met onze redactie. 

Deelauto

De deelauto is een erg goed alternatief voor autobezit. Deelauto’s zijn vooral in grote steden op elke hoek van de straat te vinden. Je kunt een deelauto eenvoudig reserveren via een mobiele app. Dit hoef je pas enkele minuten van te voren te doen. Je kunt dus spontaan bedenken een auto nodig te hebben. Als bedrijf is het ook slim om meer met deelauto’s te doen. Je ontziet het milieu en het is ook nog eens goed voor je portemonnee! Kies als bedrijf voor carsharing en informeer bij Vecore naar de mogelijkheden omtrent sleutelbeheer

De elektrische fiets

Met een elektrische leg je eenvoudig wat langere afstanden af. Afstanden tot pak en beet 30 kilometer zijn prima te doen op de elektrische fiets. Het is nog eens gezond ook! Dag auto! 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *