Auto leasen. Wat voor auto past bij mij?

shortlease

Het hebben van een auto is voor de meeste mensen niet zonder reden. Ze hebben hem namelijk nodig met een bepaald doel. Zij het voor werk, zij het voor andere doeleinden. Als je een nieuwe auto wil kopen of wil leasen, dan is het ook verstandig om te bedenken waar je de auto voor nodig hebt en hoe je het gaat gebruiken. Zo weet je welke auto geschikt is voor jou en zul je voordeliger uit zijn.

Auto leasen

Wanneer je geen auto wil bezitten en dus ook de kosten niet wil hebben, dan is het leasen van een auto misschien iets voor jou. Veel mensen kiezen tegenwoordig voor het leasen van een auto om meteen een nieuwe auto te rijden, zonder de koopprijs van de nieuwe auto te hebben neergelegd. Ze hebben bijvoorbeeld een goede of representatieve auto nodig, maar hebben niet het bedrag of willen niet tienduizenden euro’s betalen en ook nog eens de reparatie- of onderhoudskosten die erbij kunnen komen kijken. Ze willen liever maandelijks een vast bedrag kwijt zijn waar dit allemaal al inbegrepen zit.

Financial lease

Naast gewone autolease bestaan de varianten financial lease en shortlease ook nog. Financial lease is eigenlijk normale lease, maar dan kan er na het einde van de looptijd van het contract gekozen worden om de auto over te kopen. Zo heb je dus al die tijd kunnen rijden door een vast bedrag per maand te betalen en vervolgens kun je de auto voor een relatief lage prijs overnemen en officieel de eigenaar worden. Je weet wat je koopt en je hebt de auto sinds 0 kilometer, waardoor je ook de onderhoudshistorie weet en welke reparaties er zijn geweest. 

Shortlease

Bij shortlease is het zo dat je voor een kortere tijd de auto huurt in vergelijking tot normale autolease. Het voordeel van shortlease is dat je snel een auto kunt hebben en dat je ook nog eens vaak kunt wisselen van auto als je dat wil. Heb je een grote representatieve sedan nodig? Ga dan voor Volvo shortlease. Je rijdt een nieuwe Volvo voor weinig. Als je toch liever voor een degelijke hatchback gaat, dan kun je ook altijd gaan voor bijvoorbeeld Opel shortlease. Een Opel rijd je voor een jaar of korter het goedkoopst met shortlease.