Autorijschool verzekering kiezen

Indien u een eigen rijschool heeft kunt u een speciale autorijschool verzekering voor uw lesauto aanschaffen. Het is natuurlijk altijd mogelijk dat een leerling schade veroorzaakt aan uw lesauto. Om hoge kosten te voorkomen door de ontstane schade is een rijschoolverzekering een goede optie. Lesauto’s zijn voor zakelijk gebruik en hiervoor kunt een speciale categorie verzekering afsluiten. Lesauto’s worden nooit door een reguliere WA verzekering gedekt daarom hebben lesauto’s een aparte verzekering nodig. In een gewone reguliere auto mag geen les worden gegeven. Dit staat in de polisvoorwaarden. Dit is omdat leerlingen geen rijbewijs hebben en officieel ook geen andere auto’s die in de categorie regulier vallen mogen besturen.

Hoe kunt u een lesauto verzekeren?

Een lesauto kunt u verzekeren met een lesauto verzekering door online opzoek te gaan naar een verzekering met goede tarieven en gunstige polisvoorwaarden. Bepaalde gunstige voorwaarden zijn in de polissen opgenomen zoals keuzevrijheid bij ontstane schade. Elke garage is dus mogelijk en bij elke garage worden reparaties vergoed. Met goed opgebouwde schade vrije jaren kan zelfs ook uw privé auto worden omgebouwd tot lesauto. De huidige verzekering van de personenauto kan in dat geval makkelijk worden overgezet naar een lesauto verzekering.

Dekkingen bij een autorijschool verzekering

Bij lesauto’s zijn net als bij reguliere auto’s bepaalde dekkingen van toepassing. Zo is er de kale gewone WA verzekering, de casco en de volledig casco oftewel all risk. Bij casco basis is de lesauto voor schade gedekt die u aanbrengt aan anderen. Dit geld niet voor eigen schade aan eigen voertuig. Het complete inkomen van een rijinstructeur is afhankelijk van de lesauto dus een iets uitgebreidere dekking is altijd aan te raden. Zo is de beperkte casco al wat uitgebreider en de all risk optimaal en de meest zekere keuze. Kosten voor schade kunnen hoog oplopen, zo vergoed dus een kale WA niet alle schade. Indien er dan toch schade door eigen schuld komt zijn de kosten niet te overzien.