De velgen van je BMW 3 serie vervangen

Met velgen voor de BMW van de 3 serie is er veel keuze. Je kan daardoor met BMW 3 serie velgen je auto stylen. Toch zijn er nog steeds automobilisten die op zwarte stalen velgen rondrijden. Het gaat dan vooral om de winterperiode, ze denken dat lichtmetalen velgen kwetsbaar zijn met pekel. In deze tekst de afweging van de voor- en nadelen van lichtmetaal versus staal. Maar bovenal, met velgen kun je jouw auto omtoveren tot jouw auto. De BMW 3 serie is al een mooie wagen met een prachtige belijning te verkrijgen in verschillende kleuren, maar met velgen kun je het geheel zo mooi afmaken.

Lichtmetaal, aluminium en staal

De stalen velg heeft zich bewezen. Stalen velgen kunnen tegen een stootje. Maar stalen velgen hebben ook hun nadelen. Wist je dat het afvoeren van warmte van de rem en band fors minder is bij een stalen velg? Wist je ook dat de diameter bij stalen velgen zelden identiek is? Door deze redenen is het beter om te kiezen voor lichtmetalen of aluminium velgen. Dankzij oppervlakte behandeling is de velg bestand tegen pekel. Het enige nadeel van lichtmetaal en aluminium is hard tegen een stoeprand rijden, dan is het vaak over en moet de velg vervangen worden, terwijl je met een stalen velg geluk kan hebben.

Tijd om de BMW te stylen

Of het nu gaat om de touring of het standaard model, de BMW 3 serie is een mooi model auto. De pracht is volledig te maken door de auto op de 17 inch E90 velgen met vijf spaken te zetten, of op de F30 met vijf opengewerkte spaken, en dat in de standaard metaalgrijze kleur. Maar omdat de BMW 3 serie zo’n bijzondere auto is zullen de donker gekleurde velgen ook kunnen. Anders is de BMW juist een sportief uiterlijk te geven door te kiezen voor 19 inch GP velgen. Het hele assortiment BMW 3 serie velgen is groot.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *