Vervoer

Een avontuurlijke motorrijder? Zorg altijd voor correcte kleding

Voordeelhelmen.nl

Zie jij jezelf als ware liefhebber van het motorrijden? En ga je dan ook vaak op pad met de motor, zelfs om ritjes puur voor het plezier te maken? Welnu, binnen de grenzen van de wet is daar natuurlijk niets mis mee. Motorrijden geeft een kik zoals maar weinig andere activiteiten kunnen geven. Tegelijkertijd weten we allemaal dat de veiligheid, of soms het gebrek daaraan, altijd een rol speelt in de motorwereld. Gelukkig is het niet zo dat er helemaal niets valt te doen aan het veiliger maken van deze hobby. Goede kleding kopen, bijvoorbeeld via een specialist als Voordeelhelmen.nl, scheelt wat dat betreft al een hoop. Voor degenen die nog niet overtuigd zijn van het nut van veilige en comfortabele kleding: lees ook even de volgende alinea.

Voordeelhelmen.nl

Om deze redenen is goede kleding essentieel

Voor elke rit op de motor hoor je je goed voor te bereiden. De juiste kleding aandoen is daarbij een van de belangrijkste dingen, en wel hierom:

• Safety first. Misschien gaan opmerkingen van die strekking vervelen, maar het is wel zo. Wees je bewust van het feit dat je kunt vallen, en dat je dan zowel de impact en de wrijving dient op te vangen. Draag daarom altijd een motorpak dat secondenlang over het asfalt zou kunnen schuren, zonder opengereten te worden. 

Voordeelhelmen.nl

• Motorrijden doe je wellicht het liefst in de zomer, maar hoge buitentemperaturen met een dik motorpak is geen goede combinatie. Draag liever geperforeerde zomerkleding om het aangenaam te houden.• Rijd je in kou of regen? Draag dan juist warmere en waterdichte motorkleding.