Vervoer

Een elektrische fiets geeft je vrijheid!

Lekker fietsen, wie houdt daar nu niet van? Maar soms gaat het allemaal niet (meer) zo gemakkelijk. Je conditie is wat minder geworden, je spieren en gewrichten wat strammer, ja, ouderdom komt met gebreken. Juist dan zou het goed voor je lijf zijn om regelmatig een stuk te gaan fietsen. Maar ja, dat valt dus niet mee als je lijf niet wil meewerken. Door een elektrische fiets aan te schaffen zorg je dat je er weer heerlijk op uit kunt. Je spieren en gewrichten zijn heerlijk in beweging maar worden niet extra belast en je zult zien dat de buitenlucht je goed doet. Natuurlijk hoef je niet direct complete fietstochten te voltooien. Eerst maar weer eens boodschappen doen op de elektrische fiets in plaats van met de auto. Dat geeft al veel vrijheid!

Een elektrische fiets is niet alleen voor ouderen

Vroeger was het imago van de elektrische fiets niet zo best. Het was een fiets voor oude mensen, voor luie mensen en voor mensen die teveel te besteden hadden. Al deze vooroordelen zijn tegenwoordig niet meer aan de orde. Je ziet hele schoolklassen op de elektrische fiets stappen voor een dagje school. Logisch, want zo houden ze energie over om goed te kunnen opletten in de klas. Je hoeft niet lui te zijn om gebruik te maken van een elektrische fiets. Het is gewoon verstandig om je energie over de dag te verdelen. En teveel te besteden? De fietsen van nu zijn niet goedkoop, maar dat hoeft ook niet. Je moet een elektrische fiets zien als een investering in jezelf!

Een zetje in de rug is fijn!

Hoe oud je ook bent, geef het maar toe, je zit altijd een beetje te mopperen als je flinke tegenwind hebt op je gewone fiets. Met een elektrische fiets heb je veel minder last van die tegenwind. Je zet de trapondersteuning een klein tikje hoger en je merkt dat je bij iedere trap een zetje in je rug krijgt. Ideaal!

Probeer een fiets voor je 'm aanschaft

Elektrische fietsen zijn dus een investering in jezelf. Je zult er dus voor moeten zorgen dat jij er comfortabel op kunt rijden. En ook dat de fiets niet te zwaar is voor jou. Dit kun je maar op één manier ontdekken: door een uitgebreide proefrit te maken. En dat kan, ook nu in deze 1,5-meter-tijd prima. Maak hiervoor een afspraak bij één van de negen winkels in Nederland. Er is vast een winkel bij jou in de buurt.