Vervoer

Ga voor de voordeligste verzekering

scooterverzekering vergelijken

Je wilt natuurlijk met een verzekering voor je scooter of snorfiets zo voordelig mogelijk uit zijn, en toch de beste verzekering hebben. Een scooterverzekering vergelijken is daarom nooit een slecht idee, je zal zien dat het mogelijk is dat je verschillende premies betaald voor dezelfde verzekering. Wanneer je een verzekering wilt vergelijken is het goed te weten, wat voor verzekering je eigenlijk wilt. Een WA verzekering is een verzekering die wettelijk verplicht is, daarbij kun je eventueel nog aanvullende opties nemen die jij zinvol vindt voor je scooter of elektrische fiets.

scooterverzekering vergelijken

Wat moet je vergelijken?

Bij een scooterverzekering vergelijken is het de vraag wat je precies kunt vergelijken, een aanvullende verzekering kan bij verschillende maatschappijen zorgen voor een hele andere maandpremie. Allereerst is het goed om te bekijken wat je nu precies nodig hebt voor je voertuig, heb je een nieuwe scooter dan heb je een andere dekking nodig dan een oud beestje. Een nieuwe scooter is een gewild object voor scooterdieven, niet onverstandig om je voertuig daarom ook te verzekeren tegen diefstal. Op deze manier zijn er verschillende opties waaruit je een keuze kunt maken om voordelig uit te zijn met een goede verzekering.

scooterverzekering vergelijken

Eigen risico bij een scooterverzekering?

Ga je serieus een scooterverzekering vergelijken dan zal je er ook achter komen dat er verschillende soorten eigen risico’s worden gehanteerd, alle verzekeringen hebben wel gemeen dat je bij een WA dekking nooit een eigen risico hebt. Wel heb je de mogelijkheid om je eigen premie te verlagen door zelf een eigen risico te nemen, dit gaat dan meestal om een bedrag van 150 of 300 euro. In de meeste gevallen wordt er wel bij een Allrisk verzekering een eigen bijdrage gehanteerd van 100 euro. Tenzij de bestuurder jonger is dan de hoofdverzekeraar, dan geldt in heel veel gevallen een heel ander bedrag of zelfs het dubbele.