Online leasen elektrische auto, geregeld vanuit uw luie stoel

Autoverzekering

Als u besluit om een elektrische auto te gaan leasen, dan kunt u dat volledig online regelen. Gemakkelijk, overzichtelijk en in deze tijden ook nog eens volledig corona proof. Wanneer u Google gebruikt voor uw zoekopdracht ‘elektrische auto leasen’ vliegen de aanbiedingen u bijna letterlijk om de oren. Zoveel merken, zoveel modellen tegen vaak zeer scherpe aanbiedingen. Het lease contract vinden dat bij u past kan wel wat tijd kosten maar u kunt alles thuis regelen wanneer het u uitkomt.

Goed vergelijken leasemaatschappijen kan u veel geld besparen

Hoe kan het dat precies dezelfde auto bij de ene leasemaatschappij in de aanbieding is voor een maandpremie van bijvoorbeeld 200 euro per maand. terwijl hij bij een andere maatschappij voor 250 euro per maand wordt aangeboden? De kosten van de maandelijks te betalen premie worden berekend aan de hand van verschillende factoren. Allereerst naar het model auto en de nieuwprijs daarvan. Naast de nieuwprijs wordt ook een maximaal aantal te rijden kilometers per jaar afgesproken en kan de looptijd van het contract verschillen tussen de verschillende maatschappijen. De regel is doorgaans dat hoe langer het leasecontract loopt, hoe lager de maandprijs is. Gelukkig hoeft u niet alle autosites door te gaan spitten. Online vindt u veel vergelijkingssites waarop u snel de verschillende aanbiedingen kunt vergelijken. Dat bespaart alvast een hele hoop zoekwerk en tijd.

Voorwaarden ook van invloed op de maandpremie

De voorwaarden van de verschillende maatschappijen kunnen ook sterk verschillen en invloed hebben op de maandpremie. Denk hierbij bijvoorbeeld aan de manier waarop de auto is verzekerd tijdens de looptijd van het contract. Daarnaast is het belangrijk om op te letten wat de voorwaarden zijn bij het voortijdig verbreken van het leasecontract. Bij sommige maatschappijen moet u een boetebedrag betalen wanneer het contract eerder wordt verbroken door bijvoorbeeld ziekte. Bij anderen zit dat risico weer ingecalculeerd in de maandpremie. Dit zijn zaken waar u goed op moet letten bij het definitief afsluiten van het online contract.

Online offertes opvragen

Online elektrisch leasen verloopt volkomen veilig en u kunt eerst bij meerdere maatschappijen online een offerte aanvragen. Als u besluit te gaan leasen bij die maatschappij dan heeft u na goedkeuring van uw financiële toetsing altijd nog veertien dagen bedenktijd vooraleer de overeenkomst definitief wordt. Als u ook na die tijd nog steeds het contract wil aangaan zal er een afspraak gemaakt worden welke garage uw leaseauto bij u thuis komt afleveren. Gemak dient de mens. Offertes zijn altijd vrijblijvend aan te vragen en u kunt zichzelf op deze manier goed inlezen in alle geldende voorwaarden en aanbiedingen. Besteed hier voldoende tijd aan want een eenmaal gesloten leasecontract is niet gemakkelijk te verbreken.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *