Vervoer

Waarop moet je letten bij het kiezen van een autoverzekering?

Autoverzekering

Zoals de meeste bestuurders wel weten is elke auto verplicht om (minimaal WA) verzekerd te zijn. Je kan zelf kiezen of je de auto nog wilt bijverzekeren, maar dit is voor veel wagens niet nodig. Het is echter wel belangrijk dat je de juiste autoverzekering kiest. Wanneer je dit doet moet je letten op een aantal aandachtspunten. Deze aandachtspunten zal ik in dit artikel toelichten.

Welke dekking wil je?

Wanneer je jouw auto gaat verzekeren kan je zelf kiezen welke verzekering je wilt hebben. Wil je alleen wettelijke aansprakelijkheid (WA), of wil je de auto verder verzekerd hebben met WA+ of allrisk. De laatstgenoemde is voor nieuwe auto’s zeker een aanrader, omdat schadekosten vaak enorm hoog kunnen zijn. Verder zijn bij de wat oudere auto’s deze vergoedingen onnodig.

Premie’s

De premie van je autoverzekering is afhankelijk van een aantal factoren, zoals de dekking die je kiest, je leeftijd, je woonplaats, de auto, de afstand die je aflegt en de schadevrije jaren die je hebt. Over het algemeen krijgen jongeren meer ongelukken en zijn de premies of het eigen risico vaak hoger als bij ervaren bestuurders.

Aanvullende verzekering

Naast de basisdekking die je hebt gekozen, kun je ook nog kiezen voor een aanvullende verzekering, zo kan je een inzittendeverzekering afsluiten voor jou als bestuurder en de inzittenden. Hiernaast is er ook nog een rechtsbijstandverzekering, pechhulpdekking en een no-claimbescherming. Deze verzekeringen zijn niet verplicht, maar kan je wel besluiten te nemen wanneer je denkt dat ze in jouw situatie nodig zijn.

Kies de juiste verzekering

Wil je de gekozen autoverzekering vergelijken met andere autoverzekeringen op de markt? Dan kan je dit eenvoudig doen via vergelijking websites op het internet. Het is belangrijk om naar de mening van huidige verzekerden te krijgen. Doe je voordeel met de reviews die ze achterlaten en lees de klachten en ervaringen. Op deze manier kan je een beeld schetsen van hoe de verzekeraar in elkaar zitten.

Wil je nou meer weten over de juiste autoverzekering voor jou? Neem dan een kijkje bij Allianz Direct voor meer informatie.