Vervoer

Wat is een e chopper en waarvoor zijn de handig?

e chopper

Elektrisch rijden is de trend van dit moment. Gek is dat niet want het is gewoon veel beter voor de wereld dan het ouderwetse rijden. Elektrisch rijden is beter voor de natuur, voor de dieren en zorgt voor veel minder uitstoot. Niet gek dus dat je sinds enkele jaren ook steeds vaker de e chopper voorbij ziet komen. Dit bijzondere vervoermiddel is helemaal in opkomst.

e chopper

Wat een e chopper is

Een chopper associeer je natuurlijk al snel met een stoere Harley Davidson motor. En hoewel de e chopper gebaseerd is op het uiterlijk van deze  populaire Amerikaanse motorfiets is het toch een heel ander voertuig.

Een e chopper is een elektrisch aangedreven bromfiets voor 1 persoon. Het chassis is gebouwd in de stijl van een traditionele chopper, en dat geeft de ‘low rider’ een heel stoer uiterlijk. Zo stoer is het echter niet, want het grootste verschil met de traditionele chopper is de topsnelheid. Met de moderne variant halen we een topsnelheid van slechts 28 kilometer per uur. De e chopper is geheel geruisloos en heeft een maximale actieradius van 60 kilometer. 

Minder snel

Er zijn overigens ook alternatieve e choppers die een stuk minder hard gaan maar meestal zit dit rond de 25 kilometer. Daarom hoef je ook geen ingewikkeld rijbewijs te hebben om ermee te kunnen rijden. Dat maakt dat veel mensen ze ook gebruiken om natuurgebieden te verkennen of boodschappen te doen. Ze zien er bovendien heel gaaf uit dus dat is toch een stuk stoerder dan die oude brommer in de schuur. Die kun je nu inruilen voor dit hippe model.

Is dat niet hartstikke duur? 

Hoe duur een e chopper is? Dat hangt er vanaf. Het hangt allemaal samen met wat jij wil en kan betalen voor een voertuig.